Okolina Vile MB…

U neposrednoj blizini nalaze se mnoge atrakcije i prirodne lepote : Fruška gora sa svojih šesnaest veličanstvenih manastira, nadaleko poznatim vinarijama, čuvena banja Vrdnik, lovište Karakuša, Obedska i bara Trskovača, prirodni rezervat Zasavica i mnog druga izletišta.

Ljubazno osoblje Vile MB Vam stoji na raspolaganju za sve informacije o sadržajima u okolini, kako bi Vaš boravak učinili nezaboravnim i jedinstvenim.

Tu smo zbog Vas i potrudićemo se da prevaziđemo Vaša očekivanja.

PREPORUKA ZA OBILAZAK


Vila MB je idealno locirana za mnoge posete i izlete do obližnjih atrakcija i prirodnih lepota. Nalazimo se na samo 30 minuta od Beogradskog aerodroma, a u podnožju božanstvene Fruške Gore, najlepšeg nacionalnog parka u Srbiji.

Na samo 2 km (20-ak minuta prijatnog hoda) nalazi se oaza prirode – izletište Borkovac sa šumom i jezerom.  Kroz šumu vas vode pešačke i trim staze.  Kroz samu gustu šumu protiče i jedan od tri  potoka na kojima leži Ruma. Tu su i etno restorani i nedavno otvoren olimpijski bazen. Prelepo jezero, obima 5 km, se hrani svežim vodama sa padina Fruške Gore. Velike mogućnosti za odmor i rekreaciju. 

Na južnim padinama Fruške gore, na 10-ak minuta udaljenosti nalazi se Pavlovačko jezero, popularna destinacija koja poslednjih godina privlači sve više znatiželjnika i ljubitelja prirode, a na čijim obalama su kuće mnogih uspešnih ljudi, među Kojima se ističe kuća Novaka Đokovića.

Samo 15 minuta od Vile MB je poznata Banja Vrdnik koja se sa svojom idealnom nadmorskom visinom od 240 mt i umereno kontinentalnom klimom sa 2200 sunčanih časova godišnje svrstava u red vazdušnih banja. Poseduje lekovitu vodu koja zbog temperature i hemijskog sastava spada u red hipotermalnih voda.

U blizini manastira Bešenovo, jedinog fruškogorskog manastira koji su podigli Nemanjići, priroda je podarila ono što najbolje ume – predivno jezero azurne boje. Oivičeno belim kamenom i crvenom zemljom jezero podseća na neke od najlepših uvala Mediterana pa je tako postalo omiljena destinacija lokalnog stanovništva ali i putnika prolaznika željnih predaha u prirodi i osveženja. Zbog svog nesvakidašnjeg okruženja izvanrednih lepota jezero je često inspiracija umetnicima ali i filmskim ekipama. Jezero predstavlja jedno od najlepših i najčistijih kupališta u Srbiji čijoj vodi pripisuju i lekovitost. 

Na svega 20 minuta vožnje od Rume nalazi se selo Mala Remeta, sa koga se pruža jedan od najlepših pogleda na Srem.Ljubitelji šume, mira i tišine sigurno će zavoleti ovo malo divno mesto, restoran Lugarnicu i srednjovekovni ženski manastir Mala Remeta. Iz manastira pešice oko kilometar na sever lepim asfaltiranim putem stiže se do poznatog izletišta i vikend naselja Široke ledine i bogate fruškogorske šume sa brojnim izvorima.

Uz neizostavan obilazak  manastira “Srpske Svete Gore”, osnovanih u vreme velikih ratova i seoba, prosto je nemoguće odoleti poseti Sremskim Karlovcima, verovatno najšarmantnijem i najromantičnijem gradiću u Srbiji, koji se nalazi na svega 40-ak minuta on naše Vile.

Stara sremska varoš svojom raskošnom arhitekturom i spomenicima kulture godinama oduševljava posetioce.

20-ak minuta od Vile MB, na obali Save, nalazi se Sremska Mitrovica, na mestu starog Rimskog grada. Tu su ostaci antičkog grada Sirmiuma, poznatog kao “slavna majka svih gradova”. Veliki broj Rimskih Careva je rodjeno upravo ovde. Prošetajte sa vodičem stazama nekadašnje Carske Palate. U okviru kompleksa Sirmium je bar sa pogledom na iskopine gde možete da predahnete uz piće. Nakon posete Carskoj Palati sledi poseta Muzeju Srema, čuvaru tradicije i istorije Srema, kao i poseta Sabornom Hramu i arheološkim iskopinama na Žitnom Trgu.